Korisni savjeti

Gdje otići i što posjetiti ?

Svega 3 km od Ville Danica udaljeno je mjesto Vid, arheološko nalazište s  prilagođenim muzejom shodno izložbenim, odnosno nađenim artefaktima. Preko puta muzeja, nalazi se restoran koji poslužuje autohtona neretvanska jela poput jegulje, žaba te vrhunskih vina. U nastavku pročitajte koja mjesta su blizu i zanimljiva za posjetiti dok ste na odmoru.

Arheološki muzej Narona

Tijekom 1995. i 1996. na lokalitetu Plečašove štale provedena su arheološka istraživanja koja su rezultirala senzacionalnim nalazom
ostataka rimskog hrama – Augusteuma i 17 mramornih skulptura nadnaravne i naravne visine.
Ovaj nalaz potakao je ideju o zajedničkoj prezentaciji ovog jedinstvenog arheološkog lokaliteta kako arhitektonskih ostataka tako i drugog brojnog arheološkog materijala.

Svake godine u srpnju tradicionalno se održava Rimska noć. Manifestacija je zamišljena kao jednodnevni antički festival koji nastoji dočarati duh Narone i život starih Rimljana.

Foto safari

Izleti starim neretvanskim lađama u močvaru, nebrušeni dragulj južnog dijela Hrvatske. 

Želite rezervirati foto safari javite nam se na email: 

info@villa-danica.com

Dubrovnik

Monumentalne zidine, duge 1940 metara, visoke 25 metara i smještene podno brda Srđa, uvrstile su 1979. Dubrovnik, jedan od najposjećenijih gradova na Jadranu, na Listu svjetske baštine UNESCO-a. Dubrovnik je poznat po svom Stradunu, glavnoj i najstarijoj dubrovačkoj ulici, kojom su se nekada šetale povijesne ličnosti, danas članovi kraljevskih obitelji, slavni glumci, pjevači, sportaši i mnogi drugi. Pa zašto ne biste i vi?!

Delta Neretve

Ušće Neretve, gdje Jadransko more upoznaje Neretvu, jedina delta rijeke u cijeloj Hrvatskoj.
Ovo mjesto pretvorilo se u pravu malu „Hrvatsku Kaliforniju“ kako je mnogi nazivaju.
Taj nadimak delta Neretve je dobila zbog svojih dugih pješčanih plaža, sadržaja koji se ondje nalazi te „kiting zone“ zbog idealnih vremenskih uvjeta, a specifična je i po nezaboravnim zalascima sunca.


Pješčana plaža koja se ovdje nalazi popularno je odredište lokalnog stanovništva tijekom ljetnih mjeseci, a posljednjih godina sve je popularnija i među turistima. Voda je plitka pa je omiljeni odabir i brojnim obiteljima s malom djecom, a gusta borova šuma koja se nalazi tik do plaže čini ju super lokacijom za kampiranje.

Mostar

Ovaj most, baš kao i Stari grad, pod zaštitom je UNESCO-a te se često navodi kao jedan od najljepših mostova na svijetu. Sam oblik mosta također ima svoju priču. Kaže se da on predstavlja život, da sam most predstavlja jednu polovicu kruga, dok je njegov odraz u vodi druga polovica kruga, a ta cjelokupna slika predstavlja život. On je pozornica na kojoj mostarski mladići skokom u Neretvu dokazuju svoju hrabrost u svojevrsnom ispitu zrelosti. Tradicija skokova stara je 451 godinu.

Split

Ako želite u kratko vrijeme posjetiti što više spomeničkih cjelina svjetske kulturne baštine UNESCO-a, u Srednjoj Dalmaciji i Splitsko-dalmatinskoj županiji ta će vam se želja i ostvariti.

Naime, unutar samo tridesetak kilometara ove turističke regije, jedne od vodećih u Republici Hrvatskoj, putnike namjernike čekaju Dioklecijanova palača u Splitu, najvećem gradu Srednje Dalmacije, Starogradski ager na otoku Hvaru i povijesna jezgra grada Trogira.

Međugorje

Nekoć malo i siromašno selo u središnjoj Hercegovini je postalo popularna destinacija rimokatoličkim hodočasnicima koji ovdje traže mir, utjehu i mjesto za molitvu.
Postoji mnogo svetih mjesta u svijetu. Međugorje je jedno od najpoznatijih medju njima.Ovo je mjesto ispunjeno mirom i tisinom, gdje svaka osoba osjeca uticaj ovog mira koji je prati dalje kroz život.
Godišnje ovaj grad posjeti oko milijun vjernika iz svih krajeva svijeta. Prvo ukazanje Djevice Marije dogodilo se 1981. pred šestero djece,
a nakon toga uslijedila su brojna ukazanja vidjelicama te traje sve do danas.

Kanu Safari

Trebižat je rijeka u Hercegovini, duga od svojega izvora u Peć-Mlinima do ušća u Neretvu u Strugama, ukupno 51 km. Jedina je ponornica u Europi koja 9 puta nestaje u tlu, te ponovno izvire. Rijeka je na početku izletničke rute tiha i mirna, a kasnije kako se približava ušću postaje brza i uzbudljivija. 

Temperatura vode u ljetnim mjesecima iznosi oko 20°C, činivši je izvrsnom i za one osjetljive na temperaturne razlike. Dobna granica za sudionike gotovo da i ne postoji, pa je ova vrsta izleta izvrsna i za one u naponu snage željne adrenalina, kao i one željne potpune relaksacije i poistovjećivanja sa prirodom. Tokom izleta vidjet ćete mnogo riba i ptica različitih vrsta kao i lijepe sedrene vodopade, te savršen sklad rijeke i netaknute prirode koja je okružuje.

 

Želite rezervirati kanu safari javite nam se na email: 

info@villa-danica.com

Baćinska Jezera

Skupina od sedam jezera, nalazi se samo nekoliko minuta vožnje od grada Ploča. Nekada vrlo popularno turističko mjesto, Baćinska jezera danas su mjesto gdje možete pronaći pravi mir, daleko od prepunih plaža u samom srcu prirode. Kajak na Baćinskim jezerima jedno je od najpopularnijih avanturističkih izleta u dolini Neretve. Vožnja kajakom odvija se u prekrasnoj prirodi jedinstvenih i prekrasnih Baćinskih jezera koja opravdavaju naziv ture Oaza mira.

Želite posjetiti Baćinska jezera javite nam se na email: 

info@villa-danica.com

Restoran Đuđa i Mate

U oazi raskošnog zelenila i plavetnila Norina, na središnjem trgu drevnog rimskog grada Narone, smjestio se restoran koji spaja autohtone, domaće neretvanske sa suvremenim gastronomskim užicima.
Privlači goste raskošnom ponudom jela i vrhunskih vina, među kojima se posebno ističu jela od jegulja i žaba te liske. U ponudi su svakodnevno svježe ribe, dok će se za istančane gurmane prirediti i sačure te brudeti. Vrsni domaćini ponudit će Vam vožnju lađom na koju se možete ukrcati s terase restorana te uživati u svim osjetilima ispijajući vrhunsko vino ili aperitiv dok se služite predjelom te istražujete zelenu oazu vozeći se lađom.

Konoba Vrilo

Obiteljska konoba Vrilo, smještena na izvoru rijeke Norin, nalazi se samo nekoliko minuta vožnje od Metkovića i Vida. Interijer je uređen u autohtonom stilu dalmatinskih konoba, ukrašen brodovima i loncima za ribolov, a posjetitelje privlači tijekom cijele godine neretvanskim specijalitetima – poput žaba i jegulja. Za predjelo preporučujemo žabe pirjane u luku, toliko ukusne da gosti mogu pokupiti sav umak s pladnja s domaćim kruhom pečenim ispod peke.

Maraton lađa

Amatersko sportsko natjecanje u utrci lađama, tradicionalnim autohtonim plovilima u dolini rijeke Neretve. Održava se jednom godišnje, druge subote u kolovozu, na ruti dugoj 22.500 metara. Preko 400 veslača sudjeluje na utrci koja se vesla rijekom Neretvom i njenim rukavcima na potezu od Metkovića do Ploča. Maraton lađa tijekom godina postao je najveći maritimni sportski događaj u ovom dijelu Europe te iz godine u godinu privlači sve veći broj veslača i gledatelja.

Vodopad Kravica

Vodopad Kravica je omiljeno hercegovačko izletište i ljetno kupalište. Rijeka Trebižat pada sa visine od 28 metara, stvarajući prekrasni prirodni amfiteatar širine 120 metara. Ova prirodna predstava godinama privlači brojne zaljubljenike u prirodu, a u ljetnim mjesecima nudi odmor i zabavu za sve ljubitelje kupanja i aktivnosti na rijeci.

Što raditi?

Nordijsko hodanje

Biciklizam

Odbojka na pijesku

Pikado

Stolni tenis

Stolni nogomet

Badminton

Trekking

Usće Neretve wind surfing

Bacinska jezera paddle surfing

Berba mandarina

Posjet vinarijama i vinogradima